Вести

ЗОБЕНИЦА: Никад "чистији" избори, чуде оптужбе СПС

ПОТПРЕДСЕДНИК Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дамир Зобеница, рекао је данас у Новом Саду да је шокиран оптужбама коалиционих партнера из Социјалистичке партије Србије (СПС) да су притисцима и уценама утицали на резултат избора за месне заједнице у општини Врбас протеклог викенда.

- Оно што је изнела Марјана Мараш, и то Ђиласовим тајкунским медијима, да су активисти СНС долазили у некаквим џиповима без таблица и вршили притисак на бираче, нарочито у Равном селу, је потпуна неистина. Заправо су функционери СПС и то неки од највиших, из Београда, тог дана били у Равном селу, парадирали, а њихови чланови извлачили људе из кућа да гласају за њихове представнике. Самим тим је наша убедљива победа у свим месним заједницама у општини Врбас још "чистија" - рекао је Зобеница за Тањуг.

Председник ИО СНС је показао и фотографије на којима се, како је објаснио, виде фукнционери СПС, снимљени на дан избора у Равном селу.

- Социјалисте највише и боли Равно село, јер је одатле Душан Бајатовић, који је тамо дошао службенм аутомобилом Србијагаса, као и Марјана Мараш која је била председница Скупштине општине Врбас у коалицији са Демократама, а сада као кандидат за члана савета месне заједница није добила довољан број гласова. То сведочи о томе да немају подшку ни својих најближих - закључио је Зобеница.

Функционер напредњака поручује социјалистима да треба да их буде срам због ових оптужби.

Каже да им је СНС увек био поуздан коалициони партнер, да су у Војводини много пута ћутали зарад добрих односа централа у Београду, али да им ово сада неће заборавити.

Бивша посланица Социјалистицке партије Србије и једна од кандидаткиња за чланове Савета месних заједница Марјана Мараш изјавила је за лист "Данас" је победа СНС у пет војвођанских општина на изборима за Савете месних заједница који су одржани 15. августарезултат притиска и већинског изборног система.

Она је навела да су грађани организовано довожени 15. августа на гласање у Равно село, као и да никад више није било аутомобила без регистарских таблица и непознатих људи, те да може се говорити о психолошком притиску на бираче, који су на биралишта изашли у до сада незапамћеном броју.