Вести

Заменик покрајинског секретара за енергетику и саобраћај обишао Врбас

У посети општини Врбас боравили су заменик покрајинског секретара за саобраћај, грађевинарство и енергетику, доктор Зоран Тасић и начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић. Са њима се састао председник општине Врбас, Предраг Ројевић. Заједно са својим сарадницима, Ројевић им је представио кључне тачке развоја и планове које локална самоуправа има а за чију реализацију је потребна сарадња са вишим нивоима власти.

Гости су истакли значај инфраструктурних радова које на националном нивоу треба да се оставре до 2025. године. Део пројеката, попут брзе пруге Београд-Будимпешта и брзе саобраћајнице Бачки Брег-Наково, градиће се на територији општине Врбас. Експропријација земљишта за ове намене у пуном је јеку. Речи је било и о енергетској ефикасности, посебно јавних објеката. Секретаријат ће ускоро расписати и бројне конкурсе за локанлне самоуправе. Оно што је тренутно актуелно јете и боља синхронизација рада зимских служби које одржавају путну привреду на локалном и регионалном нивоу.

Гости су обишли Зимску службу Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ која одржава проходност више локакних путева у општини. Служба сарађује и са другим службама у том домену, посебно са пунктом за одржавање путева „Вој пут“ која у зимском периоду чисти најважнији путни коридор, аутопут Београд-Суботица. Опремање ових служби и њихова координација кључни су за безбедност саобраћаја на путевима свих категорија на чему ће се убудуће још интензивније радити.

https://youtu.be/J5GlgYb8nSo