Вести

За канализацију у БДП и атарске путеве обезбеђено 28 милиона

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и општина Врбас потписали су данас два уговора о заједничким улагањима у два пројекта - наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу и уређењу атарских путева у КО Врбас.

Према првом уговору, који је насловљен "Изградња канализације употребљених вода - фаза III Бачко Добро Поље, две стране су се обавезале о заједничком улагању укупно 19,7 милиона динара, док други уговор о коришћењу бесповратних средстава за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, прецизира да се за уређење атарског пута у КО Врбас обезбеђује 8,6 милиона динара. Уговоре су потписали Вук Радојевић, покрајински секретар за пољопривреду, и Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

"Оба уговора имају велики значај за нашу општину и хвала Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство што у континуитету и значајним средствима пружају подршку пројектима које припремамо и покрећемо. Наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу нови је искорак у унапређењу квалитета живота у овом месту и наш је циљ да што пре систем одвођења отпадних вода заокружимо у целој општини, онако како је то урађено у самом Врбас. Такође, за нас је подједнако важно и стварање услова за што ефикасније и боље бављење пољопривредом, једним од основних видова привређивања у нашој средине, а уређење атарских путева у Катастарској општини Врбас нам обезбеђује да пољопривредници брже и сигурније стижу до парцела, без штете за своју механизацију. Оваквих и сличних пројеката унапређења локалне инфраструктуре још смо припремили и уверен сам да ћемо и за њихову реализацију пронаћи партнере у покрајинским и републичким органима власти", рекао је након потписивања уговора Милан Глушац, председник Привременог органа.