Вести

За безбедност саобраћаја нових 3,5 милиона динара

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај издвојио је више од три милиона динара за реализацију три пројекта у области инфраструктурног опремања за потребе унапређења безбедности у саобраћају. Уговоре је данас у Покрајинској влади потписала Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас.

За реконструкцију опреме светлосних сигнала на раскрсници улица Ивана Милутиновића и Његошеве, надлежни секретаријат издвојио је 2,6 милиона динара, док је обавеза општине Врбас да обезбеди додатних 655.000 динара. За пројекат постављања два брзинска дисплеја у улици Данила Бојовића Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај обезбеђује 400.000 динара, док ће из локалног буџета бити издвојено 200.000 динара. Трећи уговор односи се на уређење пешачког прелаза у зони Основне школе "20. октобар", за шта је из покрајинског буџета обезбеђено 478.000 динара, а општина Врбас се обавезала да у пројекту учествује са додатних 120.000 динара.

"Већ са првим данима 2020. године расписаћемо јавну набавку за реализацију ових пројектних задатака, са обавезом да они буду изведени у прва три месеца наредне године. Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас темељно прати све могућности и понуде разних конкурса и са спремном пројектном документацијом тражи партнере који нам могу помоћи да унапређујемо безбедност свих учесника у саобраћају на нашим путевима. Радује нас што се неки од пројеката односе и на безбедност деце, јер се спроводе у зонама основних школа", рекла је за vrbas.net Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.