Вести

За 34 спортска клуба 45 милиона динара

Председник општине Врбас Предраг Ројевић уручио је данас представницима локалних спортских клубова уговоре о годишњем финансирању. Општина Врбас обезбедила је рекордну подршку за спортске клубове у 2022. години. За активности 34 спортска клуба из општинског буџета је на конкурсу одобрено 45 милиона динара. Новац из општинског буџета одобрен је за реализацију редовних активности и одржавање спортских манифестација, поручио је Ројевић и додао да је спорт, уз културу, образовање и привреду, једна од најважнијих тачака будућег развоја Врбаса.

"Врбас је град спорта, град шампиона. Општина Врбас је поносна на бројне спортске активности и успехе, на клубове и појединце који постижу врхунске спортске резултате. Спортисти, њихови тренери и сви спортски радници, не представљају само своје клубове. Они својим преданим радом и успесима чине много за цео Врбас, за његову промоцију на републичком и међународном плану, и хвала им на томе. Општина Врбас је њихов поуздан партнер и подршка. У буџету за 2022. годину определили смо рекордних 45 милиона динара за суфинансирање и подршку спорту и спортским клубовима на територији општине Врбас", истакао је Ројевић. Говорећи о условима у којима раде спортисти, председник општине је подсетио да је коришћење Центра за физичку културу "Драго Јововић" потпуно бесплатно за све клубове, а у 2022. години, за подршку и развој спорта из буџета је издвојено 197,2 милиона динара. "Центар за физичку културу 'Драго Јововић' добиће нов кров, а у главној дворани биће замењени паркет, столице и трибине. У унапређење нашег најважнијег спортског објекта инвестираћемо 40,5 милиона. Такође, гради се спортски терен са трибинима у Равном Селу, а прошле године смо реконструисали салу у Бачком Добром Пољу и спортске терене на Шлајзу. Са улагањима у спорт наставићемо и у наредном периоду", рекао је Ројевић.

Бојан Антонић, генерални секретар Савеза спортова општине Врбас, изразио је задовољство овогодишњим издвајањем за финансирање клубова и манифестација, посебно након две тешке године за спортисте, проузроковане вирусом корона. "Савез спортова броји 56 чланова, на редовном финансирању је 36 клубова, а свим имају подршку и помоћ за организацију такмичења, турнира, манифестација од значаја за локалну самоуправу. Буџет за клубове је растао, ове године је рекордан, али на ову суму треба додати и издвајања за Центар за физичку културу који услуге клубовима пружа бесплатно, за разлику од свих већих градова. Када би урачунали и ова индиректна средства, дошли би до веома озбиљног спортског буџета за локалну самоуправу ове величине", рекао је Антонић.

На спортским резултатима које постижу појединци и клубови, уз жеље за добро здравље и у будућности, представницима спортских клубова се обратио Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. "Ви сте најбољи представници нашег града на сваком такмичењу на ком се појавите. Научили сте јавност на добре резултате, очекивања увек расту и на вама је да уложите снагу и напор како би стигли до најбољих резултата. На нама је да вам обезбедимо услове за добар тренинг и општина Врбас ће увек бити ваша најснажнија подршка", поручио је Станић.

Извор: vrbas.net