Вести

ВУЧИЋ: ХВАЛА НА ПОДРШЦИ, ЗА НАС ЈЕ ЧАСТ ШТО СТЕ БАШ ДАНАС У БЕОГРАДУ

Руски премијер Дмитриј Медведев пренео је поздраве шефа руске државе Владимира Путина председнику Србије Александру Вучићу, а српски председник је захвалио Медведеву, као и Путину, на подршци у очувању територијалног интегритета и независности Србије и изразио задовољство што је Медведев у посети баш на дан када се обележава годишњица ослобођења од фашизма.

"Добродошли, надам се да се овде у Београду осећате као код своје куће. За нас је част што сте баш данас у Београду када обележавамо 75. годишњицу ослобођења и то је потврда искрених и пријатељских односа међу нашим земљама", рекао је Вучић на почетку састанка са високим гостом из Москве.

Вучић је оценио да је све у реду када је реч о економској сарадњи, али да се може још боље, те да та сарадња треба да се развија и јача.

"Робна размена расте, што се тиче гасовода Турски ток све је у реду, а што се тиче осталих питања још је боље. Хвала Вама и председнику Путину на подршци у заштити територијалног интегритета и независности Србије. Ценимо то и добродошли у Србију", поручио је Вучић на руском језику.

Председник Србије је такође изразио саучешће Медведеву и руском народу након трагедије у Краснојарској области, када је приликом пуцања бране вода поплавила спаваонице радника у локалном руднику и погинуло 15 људи, док се 13 води као нестало.

 

 

https://youtu.be/cM_4lhjYOXU

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва