Вести

ВУЧИЋ: БИЋУ НА РТС-У, НЕ ПОВЛАЧИМ СЕ ПРЕД НАСИЛНИЦИМА

Председник Александар Вучић изјавио је да ће свакако вечерас доћи на РТС и уживо гостовати у емисији Упитник, упркос најављеном позиву Савеза за Србију присталицама да га сачекају пред зградом јавног сервиса, јер, како је рекао, то није питање његове безбедности, већ безбедности и слободе кретања коју морају уживати сви грађани Србије.

Председник Србије не сме да се повлачи пред насилницима, упркос претњама и притисцима, јер тако показује да ничија безбедност у Србији не сме бити доведена у питање, рекао је Вучић.

Вучић је замолио своје присталице и све грађане који су му данас, како је пренео, слали поруке подршке и исказали спремност да и они дођу пред зграду РТС-а - да не долазе, да би се избегли нежељени сценарији.

"Нека они дођу... ја страх немам", рекао је Вучић.

Како је рекао, добио је позив РТС да гостује у вечерњем термину после шест месеци и прихватио га је, јер је сматрао да је важно да изнесе шта је урађено и шта ћемо урадити у наредном периоду, сада када, како истиче, отварамо ауто-путеве, повећавамо пензије и плате.

"Прихватио сам позив и бићу на свом послу, баш у време када је заказано окупљање. Нисам снимао емисију, како су говорили, нећу ићи у Кошутњак или у Палату Србије, бићу у РТС", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да то није његово лично питање и није питање за неодговорне, већ за одговорне и слободне људе, да се покаже да нико не сме да угрожава њихову безбедност.

"Нисам ја у питању", истакао је Вучић и рекао да је смешно када из дела опозиције кажу да желе само да му буде постављено неколико питања, јер он, како како је рекао, сваки дан одговара на њихова питања.

У питању је, рекао је, притисак, да покажу да они контролишу кретање, живот нормалних људи и да утерају страх у кости свима који би да се супротставе нарастајућем фашизму Бошка Обрадовића.

"Ја тај страх немам и не верујем да они могу ишта да ураде, колико год да их се скупи. А и да могу, моја одлука би била иста, зато што би, ако бих као председник Србије дозволио да се повучем и побегнем пред насилницима и батинашима, онда Србија не би постојала, не би јој био потребан председник, не би била слободна и нормална земља. Пристојна Србија ће победити увек, па и вечерас. Бићу у студију када је најављено и не морају много да журе , нећу много пре времена да долазим", истакао је Вучић.

Поводом специјалне емисије на ТВ Пинк поводом претњи Вучићу, Вучић је рекао да су можда и претерали.

"Мислим да нису способни да било шта направе. Али, молим људе који ме подржавају, а данас смо добили хиљаде позива људи да дођу вечерас, молим да се нико не појави. Нека се скупи њих 50-100, нека покажу како су јаки. Они траже било какав инцидент па да кажу да смо ми организовали. Молим да се нико не појави, а они неће ништа да ураде. А ја ћу говорити шта је програм Србије", заључио је Вучић.

https://youtu.be/YzM6JzKJ_ds

Извор: Танјуг/ТВ Пинк