Вести

Врбасу 50 милиона динара од Владе Србије за ЦППОВ

Влада Републике Србије донела је одлуку о издвајању 50 милиона динара за подршку функционисању Централног постројења за прераду отпадних вода за општине Кула и Врбас, који се у потпуности финансирао из претприступних фондова Европске уније - ИПА.

Издвајањем ових средстава обезбеђује се могућност за несметан рад Централног постројења за прераду отпадних вода, те стварају услови за прихватање свих отпадних вода Врбаса и Куле и прекид загађивања Великог бачког канала. Управо је овај пројекат основни предуслов да се у будућности активира недавно представљени план ремедијације и ревитализације Великог бачког канала. Истовремено, у новој инвестиционој години, према најавама из општине Врбас, планиран је наставак изградње канализационог система у местима општине Врбас.

"Подршка Владе Србије и надлежних министарстава није изостала ни овога пута, када припремамо да сваки систем Централног постројења за прераду отпадних вода преузме своју функцију. То нам улива оптимизам да ћемо и у наставку пројекта оздрављења и уређења животне средине, којих нема без изградње канализације у свим местима општине и чишћења Великог бачког канала, имати потпору државних органа да извршимо један важан задатак који пред нас стављају грађани", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.