Вести

Волонтери и месне заједнице битне карике у ланцу функционисања током ванредног стања

Месне заједнице битна су карика у ланцу функционисања током ванредног стања, посебно између Штаба за ванредне ситуације и грађана. Зато је командант општинског Штаба за ванредне ситуације, Милан Глушац, обишао све три градске месне заједнице да би се на терену упознао са њиховим функционисањем у ванредним околностима.

Прва, Друга и Трећа месна заједница у Врбасу прилагодиле су свој рад ванредним околинстима. Уведена су дежурства запослених који координирају активности кол-центра у општинској управи са распоредима волонтера на терену. Грађани се највише јављају када је у питању снабдевање основним животним потрепштинама.

Мрежа волонтера у месним заједницама успева да покрије све делове насеља и стигне до оних којима је помоћ нужна. Волонтери ће убудуће бити препознатљиви по легитимацијама. Међу онима који свакодневно посећују старије суграђане је и волонтер Ненад Вујичић.

Просторије градских месних заједница дезинфикују службе Јавног комуналног предузећа „Комуналац“, док су у сеоским месним заједницама за рад на дезинфекцији обучени представници тамошњих месних канцеларија. Уз послове дезинфекције широм општине, врбаско комунално предузеће обавља и текуће послове из редовне надлежности, међу којима је и одржавање саобраћајница у зимским условима.

https://youtu.be/-as_QZAXmRk