Вести

"Солидарност" за економско оснаживање избеглица

Општина Врбас већ дуже времена укључена је у пројекат "Одрживи повратак и интеграција расељених лица и избеглица", који се спроводи у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори. Програм који нуди обуке из малог предузетништва и обуке за попуњавање бизнис планова, са заинтересованим лицима реализују стручњаци Друштва за помоћ угроженим лицима "Солидарност".

Економско оснаживање Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" остварује кроз доделу грантова у алатима за занатска занимања и опрему за пољопривредне послове. На овај начин стварају се услови за економску самосталност избегличких породица. Јуче одржано предавање за тему је имало осмишљавање предузетничке стратегије, стварање и реализацију бизнис планова, успостављање контаката и комуникације са пословним партнерима, као и упознавање са ризицима који се јављају у пословању.

Иначе, Друштво за помоћ угроженим лицима "Солидарност" из Београда и општина Врбас потписали су у фебруару 2019. године Меморандум о сарадњи и подршци клијената у економском оснаживању.

Прилог ТВ Бачка

https://youtu.be/SEG4zdHiNI0