Вести

СЕЛАКОВИЋ: СНС ЈЕ НАСТАЛА У ТЕШКОМ ВРЕМЕНУ ЗА СРБИЈУ

Члан председништва Српске напредне странке Никола Селаковић рекао је да је можда највећи резултат и тековина СНС-а, за 11 година постојања, то што су увек спремни да кажу народу истину по свим питањима, макар она много болела.

Селаковић је рекао да су њихови претходници лагали народ и да су дешавања деведесетих година директна последица тога што се грађанима није говорила истина у многим ситуацијама када су они морали да је знају.

"Замагљивали смо себи видике, стварали фантазије од прича које нису имале везе са реалношћу, губили смо историјске шансе. Оснивање СНС, доласком на власт, а нарочито од 2014. године јесте озбиљан тренутак, сусрет Срба и грађана Србије са самима собом, где смо рекли шта хоћемо, шта нећемо и на коју жртву смо спремни да нешто постигнемо", рекао је Селаковић.

Додаје да се СНС доласком на власт суочила са тешком економском ситуацијом "привредним суновратом", али и тешким питањима Косова и Метохије.

"Суочили смо се са чињеницама, тадашњом економском ситуацијом која није била нимало лака. Рекли смо људима: ако сада не смањимо плате и пензије доћи ћемо у ситуацију као Грчка, да их 12 пута за редом смањујемо. Грађани су му (Вучићу)поверовали. Ту је почело да се гради једно озбиљно поверење између грађана и наше странке и човека који је странку водио и води је и данас", навео је Селаковић.

Наводи да је странка настала у тешком времену за Србију и тренутку историјске прекретнице и да је СНС логичан резултат вишестраначја у Србији, који је започео деведесетих година.

"Увели смо неколико озбиљних принципа у функционисање српске политике, а председник Вучић је најзаслужнији за то. Први принцип је да каква год да је истина, грађанима смо дужни да је саопштимо. Зашто то нису радили људи пре Вучића? Очигледно им је недостајало нешто од карактера, од политичких особина које он има", рекао је Селаковић.

Додао је да је питање КиМ вишедеценијско ''забијање главе у песак'', да се актуелна власт суочила са чињеницама, погледала "истини у очи" да би схватили своју реалну позицију и уложили максималне напоре да је побољшају и виде да то даје резултате.

За председника Србије и СНС-а Александра Вучића рекао је да је озбиљан политичар и да га је можда најбоље описао бугарски премијер Бојко Борисов када је рекао: "Брат Александар имаш си голема грбина!".

"Тиме је мислио на велика леђа да прими терет одговорности, тежину политичког наслеђа, пропуштених шанси, промашених инвестиција", рекао је Селаковић.

Додаје да је СНС државотворна странка што се види по резултатима њене владавине и да се политика те странке сажима у пет тачака о којима је говорио и њен председник.

"По сваку цену чувати мир и стабилност, затим чувати сувереност и независност Србије, да не смемо никада да занемаримо нужност економског развоја наше земље, затим демографски спас и обнова Србије, као и окренутост будућности", нагласио је Селаковић.

Напоменуо је и да је СНС прва странка која је увела у свакодневну политичку праксу озбиљан однос према прошлости, жртви, свакој неправди.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк