Вести

Родитељима подељена седишта за безбедан превоз деце

Серија заједничких акција Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас настављена је данас представом Пажљивко за најмлађе учеснике у саобраћају, предавањима за оне нешто старије и на крају поделом опреме за аутомобиле који унапређују безбедност лица у возилу.

Пажљивко, маскота Агенције за безбедност саобраћаја РС, и његов другар Стевица, осмишљени су у циљу да у непосредном контакту са предшколцима и ученицима основних школа, кроз забавни позоришни комад, промовишу правила безбедног понашања на путу од куће до вртића или школе. За млађе основце из Врбаса представљено је шта је правилно у саобраћају, а шта не, када се прелази улица, како се користи јавни транспорт.., са идејом да се унапреди општи ниво саобраћајне културе и безбедности, посебно код најмлађих, будућих главних актера саобраћаја.

"Бавимо се подизањем свести о важности безбедног понашања у саобраћају свакодневно, у свим вртићима и школама, а акције које спроводимо заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Полицијском станицом Врбас, потврда су да радимо исправну ствар, на прави начин и успешно, јер увек имамо добар одзив учесника и добро интересовање за предавање на сваку тему из ове области. Циљ је постићи ниво у ком ниједно дете неће страдати у саобраћају и тако поставити највише стандарде", рекао је Глушац.

https://youtu.be/FllYbZCkqvc

Прилог ТВ Бачка