Вести

Пролећено уређење општине Врбас на више од 70 локација

На више од 70 локација у граду и у пет насеља општине Врбас данас је почела велика акција пролећног уређења. Више од 600 грађана, радника јавних предузећа и општинских служби, Општинског већа и чланова удружења грађана, уклонили су смеће, покосили траву и орезал дрвећа у бројним градским парковима и на зеленим површинама, а механизацију и другу опрему за рад обезбедиле су поједине локалне компаније.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић, који је заједно са грађанима учествовао у акцији чишћења, истакао је да су грађани показали велику еколошку свест и приврженост заједници. "Чист и уређен Врбас је главни задатак свих нас. Радници наших комуналних служби су свакодневно ангажовани на уређењу града. Данашња акција, у коју је укључено више од 600 Врбашана, представља додатни допринос уређењу и унапређењу животног амбијента у самом граду, али и свим насељеним местима. Ребалансом буџета предвидели смо 110 милиона динара за комуналне послове. У склопу овог износа значајну ставку представља одржавање зелених површина и чистоће на јавним површинама. Захваљујем се свима који су се узели учешће у данашњим активностима, а у будућности планирамо и друге заједничке акције у интересу грађана", рекао је Ројевић.

Директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић истакао је да је захваљујући масовности акције урађен у рекордном времену веома велики и значајан посао. "Очистили смо и уредили бројна места која не улазе у редован уговор и план одржавања зелених површина између нашег предузећа и локалне самоуправе, што нам је посебно важно. Ово је одличан пример ефикасне сарадње конумланог предузећа и грађана, како можемо помоћи једни другима, јер имамо заједнички циљ да живимо у чистом граду и чистим селима", рекао је Шкундрић.