Вести

Потребно унапредити сарадњу општине Врбас и РРА Бачка

Унапређење комуналне инфраструктуре и стварање услова за долазак страних инвестиција представљају кључни приоритет у раду општине Врбас, рекао је данас председник општине Врбас Предраг Ројевић на састанку с новоименованом директорком Регионалне развојне агенције Бачка, Иваном Крсмановић.

Ројевић је нагласио да општина Врбас има изузетну сарадњу с Владом Републике Србије и Покрајинском владом и да захваљујући тој сарадњи инвестициони планови општине у овој години премашују 1,5 милијарди динара.

"Како бисмо још више унапредили развој наше општине разговарали смо са новом директорком Развојне агенције Бачка Иваном Крсмановић о модалитетима унапређења сарадње и могућностима обезбеђивања реализације нових пројеката значајних за нашу општину. Драго нам је што је наша заједница међу првим срединама које посећује нова директорка Развојне агенције. То је сасвим у складу са величином и значајем наше општине у Војводини и Србији. Општина Врбас је позната као традиционални привредни и културни центар. Наши грађани су веома заинтересовани за привредна и друга улагања и тражимо начине да их обезбедимо", рекао је Ројевић.

Директорку РРА Бачка Ивану Крсмановић и њену сарадницу Николину Пупавац, који у агенцији води сектор за развој општина и малих и средњих предузећа и предузетника, дочекали су Предраг Ројевић и Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас.

"Циљ наше посете био је унапређење постојеће сарадње и утврђивање планова рада за ову годину. Разговарали смо о организовању обука за привреднике и предузетнике, моделима помоћи микро, малим и средњим предузећима, те о осмишљавању и могућој реализацији заједничких пројеката. Подршка привредника и предузетницима важна је за развој општине Врбас", истакла је директорка Регионалне развојне агенције Бачка.