Вести

Потпредседник ПВ Ђорђе Милићевић посетио Врбас

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас у општини Врбас две локације које су инфраструктурно опремљене средствима Покрајинске владе у висини од 56,4 милиона динара. Овим новцем изграђен је и опремљен паркинг са 63 места у Блоку 44, у центру Врбаса, као и индустријска зона у Блоку 100, површине два хектара.

"Прва инвестиција омогућава грађанима Врбаса лакши приступ центру и важним институцијама, и додатно унапређује квалитет живота у том граду. Друга инвестиција ће омогућити отварање нових фабрика и нових радних места за Врбашане. У њој ће прва свој производни погон градити италијанска компанија која већ послује у Врбасу, заинтересована да прошири пословање и отвори између 40 и 70 нових радних места. У припреми је опремање нове радне зоне дуж Коридора 10 на површини од девет хектара. То ће сигурно бити атрактиван простор за домаће и стране улагаче", навео је Милићевић.

Он је нагласио да је у протекле четири године Покрајинска влада уложила више од 700 милиона динара у саобраћајнице, изградњу водоводне и канализационе мреже, приступни пут централном пречистачу, као и у пројекте у култури, здравству, образовању и спорту у општини Врбас.

Сусрет у Врбасу био је прилика за уручивање уговора за изградњу атлетске стазе и постављање 800 седишта на стадиону Шлајз. Инвестиција је вредна 4,2 милиона динара, од чега је 3,5 милиона обезбеђено преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Уговор је Милану Глушцу, председнику Привременог органа општине Врбас, уручио Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

Милан Глушац изјавио је да је претходни период карактерисао континуирани рад и добра сарадња са покрајинским органима у реализацији више инвестиционих пројеката.

"У претходних пет месеци имали смо улагања вредна 100 милиона динара. Финансирани су наведени паркинг и радна зона, у којој ће се градити прва 'зелена фабрика' у Србији, када су у питању енергетска ефикасност и заштита животне средине. Покрајинска влада нам је обезбедила средства за наставак изградње канализације у Бачком Добром Пољу и уређење атарских путева. Подршку смо имали и од Владе Србије и председника Александра Вучића и Врбас је препознат као средина атрактивна за улагање и сигурна за живот. Подсећам на инвестиције у овласти водоводног система, унапређења предшколских и школских објеката, спортских објеката такође, а посебно истичем да је држава Србија у претходном периоду реконструисала пут од Србобрана до Врбаса, који нас спаја са ауто-путем, а исто се сада ради ка суседној Кули, и ови радови вредни су више милиона евра. Уз подршку Канцеларије за јавно управљање теку радови на реконструкцији Опште болнице, вредни 100 милиона динара, а за неколико недеља чека нас почетак изградња водоводне мреже ка селима општине Врбас, вредна 4,2 милиона евра. Имамо спремне пројекте за реконструкцију још две школе, затим за изградњу канализације у селима општине, и очекујем подршку виших органа власти и у реализацији ових планова", рекао је Глушац.

Места радова, заједно са Милићевићем, посетили су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања АПВ Недељко Ковачевић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило. Уз Глушца, госте из Покрајинске владе дочекали су и чланови Привременог органа општине Врбас Предраг Ројевић и Миљана Штулић, покрајинска посланица Сања Жигић и други сарадници.