Вести

Покрајински секретар за спорт Владимир Батез посетио Врбас

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас три спортска и образовна објекта у Врбасу и разговарао са руководством општине Врбас о новим заједничким пројектима којим би се наставила модернизација локалне спортске инфраструктуре. Батез је био гост ОФК Врбас, Средње стручне школе "4. јули" и Центра за физичку културу "Драго Јововић".

"Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Врбас је интензивна и веома садржајна и у неколико претходних година у спортску инфраструктуру наш секретаријат је уложио 8,5 милиона динара. Издвајали смо новац за санацију делова Центра за физичку културу, у опремање спортске хале у Бачком Добром Пољу, а подржали смо и бројне пројекте усмерене у спортске омладинске организације. Врбас је био на мапи реализације првог пројекта школског спорта, који је Покрајински секретаријат добио у својој историји, а то је 'Activ girls' и његова реализација била је оцењена највишим оценама. Стадион ОФК Врбас посетио сам пре годину дана и са задовољством могу да кажем да се виде промене на боље и значајна улагања локалне самоуправе. Терен је у изузетном стању, санирају се клупске просторије и видим да будући планови клуба имају снажан темељ и реалну могућност и снагу да се реализују. Мислим да Покрајински секретаријат може да подржи неки од ових планова и пројеката, посебно један за који смо већ сада заједно оценили да је веома важан, а то је санација атлетске стазе на стадиону. Пројекат је спреман и заједничким снагама можемо веома брзо да наставимо са унапређењем овог комплекса", рекао је Батез и захвалио Глушцу и спортским радницима на позиву да посети Врбас.

Са покрајинским секретаром Владимиром Батезом о овим и другим пројектима разговарали су Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, Предраг Ројевић, члан Привременог органа, а затим и Зоран Нинић и Душан Лаковић, челни људи ОФК Врбас.

"У претходном периоду, као град спорта, показали смо снагу наших клубова и спортиста и успели да у чак шест спортских колектива достигнемо виши ранг такмичења. У складу са могућностима помажемо све клубове, а нама стална подршка стиже од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Секретару Батезу презентовали смо пројекте и планове даљег развоја спортске инфраструктуре и затражили помоћ за њихову реализацију. За нас је важна подршка у даљем одржавању и обнављању Центра за физичку културу, у којем бесплатно тренирају сви клубови и који је стално отворен за грађане, али и помоћ у развоју и очувању других објеката и школских сала, јер у њима се окупља наша омладина, будућност овог града. Управо на тај начин смо секретару Батезу представили и идеју санације дела сале за физичко васпитање у Средњој стручној школи, за коју, такође, очекујемо помоћ", рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

"И посета секретара Батеза корак је на путу који смо себи зацртали, а то је да вратимо ОФК Врбас на некадашње стазе успеха. Последње две године сређујемо целокупну инфраструктуру, све клупске просторије и терен, а надамо се да ће након разговора са покрајинским секретаром за спорт, на ред доћи и уређење атлетске стазе која је у веома лошем стању. За све планове и пројекте имамо безрезервну подршку локалне самоуправе, она улаже средства у развој клуба, а додатну подршку очекујемо од Фудбалског савеза Србије. Поднели смо захтев нашем савезу и очекујемо долазак стручне комисије која би требала да изврши анализу стања и препоручи и подржи даље уређење објекте. Желимо да се кандидујемо за организовање међународних фудбалских утакмица, турнирских и квалификационих за млађе категорије и женску фудбалску репрезентацију и уверен сам да у скорој будућности, можемо испунити све предуслове за тако нешто", рекао је Нинић.

У Средњој стручној школи "4. јули" покрајинског секретара Батеза су дочекали директорка Аница Грачанин Вујадиновић и професори физичког васпитања, док је у Центру за физичку културу "Драго Јововић" разговарао са руководством ове установе.