Вести

Покрајински секретар Дане Баста посетио Врбас

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, заједно са сарадницима, посетио је данас општину Врбас и разговарао са руководством локалне самоуправе о стању спорта и спортске инфраструктуре у Врбасу. Басту су дочекали Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који су госте из Покрајинске владе упознали са пројектима у овој области реализованим у претходном периоду, те резултатима које су у години на измаку остварили спортисти из општине Врбас. Домаћини су Басту дочекали у згради Општинске управе, а затим су заједно посетили стадион ОФК Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић".

"Изражавам задовољство резултатима радова на стадиону крај Шлајза, које је извршила општина Врбас кроз конкурс Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за изградњу, санацију и опремање спортске инфраструктуре. За ту намену издвојили смо 3.474.000 динара и овим средствима урађена је атлетска стаза. Услови за бављење базичним спортовима, као што је атлетика, које смо сада добили много су бољи, и наш план је да наставимо са сличним улагањима. У разговору са председником општине упознали смо се и са другим потребама у овој области, као што је замена паркета у Центру за физичку културу, и покушаћемо да у наредном периоду, да ли у нашем секретаријату или кроз апел кровном министарству, пронађемо средства за решавање и других проблема и наставимо улагање. Спорту увек требају бољи услови", рекао је Баста.

Председник општине Предраг Ројевић захвалио се гостима из Покрајинског секретаријата за спорт и омладину на издвојеном времену за посету Врбасу, истичући да је први сусрет био прилика за упознавање са спортским приликама и плановима у овој области.

"Отворили смо низ спортских тема и надам се да ћемо уз помоћ Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и надлежног министарства, успети да реализујемо неке од идеја и планова на пољу унапређења услова за бављење спортом. У томе већ имамо искуства и како то треба да изгледа најбољи је пример управо ОФК Врбас и стадион крај Шлајза. Локална самоуправа је сама обезбедила средства за комплетно уређење свлачионица и тоалета у објекту на стадиону, а заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину уредили смо атлетску стазу и поставили 800 столица на главној трибини стадиона. Жеља нам је да наставимо заједно и покушамо да обезбедимо средства за постављање тартан подлоге на атлетској стази. То би било веома важно за развој атлетике и спорта уопште, и дало би нам прилику да будемо организатори разних такмичења и митинга", рекао је Ројевић.