Вести

Почела реконструкција амбуланте у Равном Селу

У Равном Селу почела је реконструкција двоспратне зграде амбуланте Дома здравља "Вељко Влаховић", прва од изградње објекта пре више деценија. Како је данас речено приликом обиласка радова, објекат ће бити потпуно реновиран, од темеља до крова, споља и изнутра, опремљен свим потребним садржајима и у њему ће бити понуђене и неке нове здравствене услуге.

"Реконструкцијом амбуланте у Равном Селу јасно показујемо правац којим се крећемо и нашу опредељеност да желимо да унапређујемо живот свих наших суграђана, не територији општине Врбас. Донели смо одлуку да урадимо комплетну реконструкцију, прву још од изградње објекта, мењамо кров, подне и зидне облоге, инсталације, врата и прозоре, фасаду, тако да ће Равноселци након свих радова добити потпуно нову амбуланту. За нас је квалитетна здравствена заштита свих грађана један ор приоритета и овај пројекат ће помоћи да се он оствари. Поред ових радова, градимо и нови Дом културе у Равном Селу, реконструишемо зграду Месне заједнице, затим уредили смо паркинг простор испред вртића, обновили комплетну јавну расвету, а највише ме радује почетак заједничког пројекта са Владом Србије, Покрајинском владом и председником Александром Вучићем, а то је изградња водоводног и канализационог система, што је од највећег значаја за Равно Село", рекао је приликом обиласка радова на реконструкцији амбуланте Предраг Ројевић, председник општине Врбас. Заједно са њим, радове су обишли Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, Тијана Алексић, заменице председника општине, Срђан Станић, члан Општинског већа, и др Горан Ђуровић, директор Дома здравља "Вељко Влаховић".

Према речима др Ђуровића, иницијатива за реконструкцију амбуланте стигла је из Месне заједнице, а наишла је на подршку свих органа, уз задовољство што ће се нешто велико и значајно урадити на овом објекту после пуно година. "Све се ради на квалитетан начин и уз употребу квалитетних материјала, од темеља до крова. Реконструкцију ћемо искористити и за формирање педијатријске службе, тако да ће убудуће Равно Село уз постојећу здравствену заштиту добити и здравствену заштиту деце. Такође, са задње стране објекта градимо прилаз за особе са посебним потребама. Хвала Месној заједници и локалној самоуправи што су изашли у сусрет свим нашим потребама, а најважније је да стварамо услове за бољи живот свих становника Равног Села.

Вук Јефтовић, секретар Месне заједнице Равно Село, истакао је да је реконструкција објекта била неопходна, јер је зграда била "руинирана и у њу нико није улагао ни основна средства". "На исти начин комплетно ћемо санирати зграду Месне заједнице где су радови у току, гради се и нови Дом културе, и зато можемо рећи да се наше Равно Село у кратком периоду значајно унапређује", рекао је Јефтовић.