Вести

Општој болници Врбас 23,4 милиона динара за нову опрему

Покрајинска влада донела је на данашњој седници решењe да се издвоји укупно 44,4 милиона динара за набавку медицинске опреме за опште болнице у Врбасу, Вршцу и Сенти и за Институт за онкологију у Сремској Каменици.

Општој болници у Врбасу усмерено је 23,4 милиона динара за набавку новог мобилног радиографско-флуороскопског апарата са Це-луком. Тај апарат користи се код ортопедских, уролошких, општих хируршких и гинеколошких операција. Набавком тог апарата биће омогућено да се раде и ендоваскуларне, као и нове минимално инвазивне хируршке процедуре. Такође, биће обезбеђена боља радиолошка заштита медицинског особља и пацијената, саопштено је након седнице.

Општа болница у Вршцу добила је средства за набавку портабилног ултразвучног апарата и аутотрансфузијског уређаја с вакумском пумпом за континуирано процесуирање сакупљене крви, а укупна вредност опреме је 10 милиона динара.

Институту за онкологију Војводине у Сремској Каменици усмерено је 6,5 милиона динара за нови савремени систем за звучну и светлосну сигнализацију на Хируршком одељењу.

За набавку кардиолошког ултразвучног апарата за потребе Службе за интерну медицину у Општој болници у Сенти издвојено је 4,5 милиона динара.

Извор: vrbas.net