Вести

Општина Врбас део 47. редовне Скупштине СКГО

Општина Врбас била је једна од више од 120 локалних самоуправа на јуче одржаном 47. редовном заседању Скупштине СКГО у Сава центру у Београду. Седницом је председавала Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и председница СКГО.

У име града домаћина седнице, окупљенима се обратио градоначелник Београда, Зоран Радојичић, а у уводном делу, након Радојичића, говорили су и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић те представници међународних партнера локалних самоуправа: Сем Фабрици, шеф делегације ЕУ у Србији, Јан Лундин, амбасадор Краљевине Шведске, Филип Ге, амбасадор Швајцарске Конфедерације, Томас Шиб, амбасадор Савезне Републике Немачке, и Жужана Хоргитои, регионални директор ЕБРД-а за западни Балкан.

На дневном реду Скупштине било је гласање за органе СКГО – за председника и чланове председништва, и председника и чланове надзорног одбора СКГО. Бирани су и нови састави разних одбора, а општини Врбас припала је улога да у наредној години председава Одбором за животну средину и ванредне ситуације. Председник овог одбора биће Милан Глушац, председник општине Врбас, који је заједно са Миљаном Штулић, заменицом председника општине Врбас, и Иваном Крезовић, начелницом Општинске управе, присуствовао Скупштини СКГО.

Поред програмског и радног дела Скупштине, на седници је уприличено и свечано потписивање Споразума о сарадњи – укупно 3 споразума – са градовима и општинама корисницима одређене подршке, као и потписивање Меморандума о сарадњи СКГО и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији.