Вести

Нове саднице за насеље Либра

У удруженој акцији ЈКП "Комуналац", Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду и Туристичке организације Општине Врбас, крај дечијег игралишта у насељу Либра посађене су јеле, а постигнут је и договор о даљем уређењу овог простора, саопштено је из ЈКП.

"Ово је акција пошумљавања зелених површина, односно, парка у Старом Врбасу. Мештани из овог дела града сами су уредили простор на ободу насеља. Они су од напуштене површине, направили дечије игралиште и парк, а терен су претходно пошумили како би амбијент био лепши. Желели смо да се прикључимо њиховој доброј намери и помогнемо им да овај део града буде зеленији и самим тим пријатнији за боравак", рекао је в.д. директора ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

Радници "Комуналца" посадили су јеле. Најављено је да ће се очистити и одводни канал у непосредној близини овог парка, а допремиће се и контејнери за ПЕТ амбалажу. "Када се удруже установе и јавна предузећа настаје једна оваква акција. Ове јеле набављене су за манифестацију 'Ледени трг' крајем прошле године, а део садница донирао је ЈАЗИП. Продужићемо им век садњом у парку на радост малишана из Либре", казала је директорка Туристичке организације Марија Златовић и најавила још сличних акција до краја године.