Вести

Новчана подршка прворођеној беби у 2020. години

Милан Глушац, председник општине Врбас, заједно са сарадницима, уручио је данас новчану помоћ прворођеној беби у општини Врбас, која истовремено има и пребивалиште у неком од места општине. Ваучер на 80.000 динара припао је Милени Ковач, девојчици рођеној 01. јануара у 13.46 часова, а срећни родитељи су Зорица и Ратко Ковач из Врбаса.

"Трудимо се да агилном популационом политиком повећамо број новорођених беба, и оваквим појединачним мерама и системским које се односе на сву децу. Свака подршка из локалног, покрајинског и републичког буџета је важна и добродошла свакој породици, а на нама је да осмишљавамо и нове мере пронаталитетне политике. Тако смо у буџету за 2020. годину по први пут издвојили 1,5 милиона динара за вештачку оплодњу и надам се да ћемо и на овај начин успети да проширимо неке породице. Важно је и опремање медицинских служби које се баве трудницама и новорођеном децом, тако да смо за Дом здравља 'Вељко Влаховић' успели да набавимо један модеран ултразвучни апарат и једно возило за патронажну службу", рекао је Глушац.

Отац мале Милене захвалио је општини Врбас на подршци коју је породица примила у први данима живота са чланом више. "Деце никада није доста и позивам све младе брачне парове да се одваже на проширење својих породица. Први дани са Миленом протичу на најлепши начин и све је подређено њој. Хвала општини Врбас што је мислила на нас и помогла нам да лакше кренемо у подизање нашег детета", рекао је отац Ратко Ковач, коме је Милена прво дете.