Вести

Мреже волонтера по насељеним местима општине Врбас успешно делују

Мрежа волонтера која делује у сваком насељеном месту општине Врбас успешно одговара на потребе старијих суграђана, али и свих других којима је непоходна. У сеоским месним канцеларијама волонтерима су подељене легитимације Штаба за ванредне ситуације, а предате су им и поруке захвалности на хуманости коју исказују у овој ситуацији.

Комунални редари по месним заједницима обучени су за обављење послова дезинфекције, а поред запослених у општинској управи, међу њима такође има волонтера. Дезинфекција се врши по приоритетима. Атомизере и натријумхипохлорит обезбедило је штаб за ванредне ситуације. На врху листе су здравствени објекти, месне амбуланте и апотеке, затим јавне установе и површине. У Куцури су третирани и верски објекти.

Последњих дана појачао се број позива лица старијих од 65 година, па је сходно томе ангажован и већи број волонтера, каже секретар Месне заједнице у Савином Селу.

Кол центар делује и у Месној заједници Змајево, а према речима волонтера из тог насеља врбаске општине, излази се у сусрет потребама свих старијих суграђана. Поред волонтера, несебичност у овим кризним временима показују и други суграђани. Свако донира оно што има. Такву ситуацију забележили смо у Змајеву где је месној зајендници Милан Михајловић донирао дезинфекциона и заштитна средства која су потребна у свакодневном раду на сузбијању инфекције корона вируса.

https://youtu.be/7PQDjeYEK3w