Вести

Министар Удовичић и покрајински секретар Баста посетили Врбас

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, и Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, посетили су данас Основну школу "20. октобар". У сусрету са руководством ове образовне установе и руководством локалне самоуправе, министар Удовичић и покрајински секретар Баста сложили су се да је неопходно наставити са улагањима у школски спорт и спорт уопште, како би сви млади у првом кораку имали најбоље услове за правилан физички развој, а затим и за постизање добрих спортских резултата у клубовима у којим тренирају. Овом посетом настављена је и акција опремања школских фискултурних сала широм Србије коју Министарство омладине и спорта спроводи у континуитету. Комплете нове спортске опреме и реквизите који се састоје од два гола са мрежама, две табле са обручима, мреже за одбојку и 40 лопти, добила је и Основна школа "20. октобар".

Заједно са бројним грађанима, Удовичића и Басту пред образовном установом дочекали су Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Раденко Шимун, директор школе, Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

"Врбас је познат по успешним спортистима и у претходном периоду забележили смо сјајне резултате. Нама као локалној самоуправи је веома значајно да сачувамо епитет града спорта и зато смо у буџету за 2022. годину определили рекордних 45 милиона динара за финансирање 32 спортска клуба. Такође, овогодишњим буџетом обезбедили смо и стипендије за најбоље спортисте. То јасно показује нашу опредељеност да пуном снагом подржимо спорт. Захваљујући Министарству омладине и спорта и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, министру Удовичићу и секретару Басти, заједно развијамо спорт у општини Врбас, али и у инфраструктурном опремању разних објеката, затворених и отворених хала и терена, како би свој деци омогући што бољи и квалитетнији рад. Хвала министру и покрајинском секретару на посети, на свему што чине за развој спорта", рекао је Ројевић.

Током посете школи министар Удовичић и покрајински секретар Баста дружили су се да спортистима кошаркашког, фудбалског и одбојкашког клуба, као и са ученицима школе, којима су уручили нове комплете спортске опреме. Ипак, као најважније за све спортисте издвојила се најава скорих радова на новој подлози у великој хали Центра за физичку културу "Драго Јововић", о чему је говорио министар Удовичић.

"Драго ми је да сам имао прилику да разговарам са ученицима ове, несумњиво, сјајне школе, у којој се види да се најмлађи поштују, да се поштују праве вредности и спортски резултати. Ова школа може бити пример за целу Србију како заједничко деловање, од руководства школе и локалне самоуправе, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и извршне власти може да доведе до врхунских образовних и спортских резултата. Хвала Данету Басти због иницијативе да дође до реконструкције паркета у хали ЦФК, што ће бити завршено у наредна два месеца, чиме Покрајинска влада и надлежни секретар показују да желе да дођу до сваке локалне заједнице. Хвала и председнику општине Предрагу Ројевићу који је делима показао колико поштује и колико жели да унапреди положај младих. Податак да општина Врбас на годишњем нивоу издваја 6,5 одсто укупног буџета за спорт и омладину, показује да су млади у самом врху стратешких планова и деловања локалне самоуправе. Знам да су значајна средства уложена и у инфраструктуру на фудбалском стадиону, а овде смо да разговарамо шта све можемо још да учинимо клубове и спортисте, јер увек има простора за напредак", рекао је министар Удовичић.

Зоран Нинић, председник ОФК Врбас, изразио је задовољство што су представници клуба поново имали прилику да се сусретну са министром спорта и покрајинским секретаром за спорт, и чују планове везане за подршку спортистима. "Млади људи у спортским клубовима, или у школама попут ове, будућност су нашег града. Знамо да омладина треба да расте уз спорт, да би имали здраве људе. Иако нам је жао што лоше време није дозволило да министар посети и ОФК Врбас, желим да напоменем да смо у последње три године учинили више у клубу него у претходних 40 година, све захваљујући руководству локалне самоуправе, председнику општине Предрагу Ројевићу и члану Општинског већа Срђану Станићу. Уређене су трибине, свлачионице, атлетска стаза, клупске просторије, чиме се стварају услови да напредујемо и на терену. Амбиције клуба су да се вратимо на старе стазе успеха, неће бити лако, али ћемо учинити све да остваримо зацртане циљеве", рекао је Нинић.