Вести

ЈКП "Комуналац": Очишћени сви путни правци

Саобраћај у Врбасу одвија се несметано, јер су од три сата дежурни радници врбаске Зимске службе ЈКП "Комуналац" уклањали снег са коловоза, до осам часова, на терену је било пет екипа, саопштено је јутрос из овог предузећа.

"Прва овогодишња акција Зимске службе почела је у недељу у 14.00 сати и трајала до поноћи да би три сата након завршетка интервенције, путари започели нову која је трајала нешто више од пет сати. Снег се чисти са свих коловоза који су у надлежности Зимске службе из редова првог, другог и трећег приоритета. Бачено је 30 тона соли, 500 килограма магнезијум хлорида и седам тона ризле.

Количина и интензитет падавина диктирају брзину сваке наше акције. Молимо грађане за стрпљење и апелујемо на возаче да успоре брзину возила и тако обезбеде своју и сигурниост свих осталих учесника у саобраћају, посебно у најранијим часовима. Јутрос нам је температура која је била један степен у плусу ишла у прилог, јер се снег топио, тако да су сви путеви у граду и селима чисти до наредних падавина", поручио је шеф Зимске службе Милован Кривокапић.

Иако путеви између насељених места, односно правци Врбас – Бачко Добро Поље – Змајево, као и Врбас – Куцура – Савино Село нису у надлежности врбаског ЈКП-а, дежурне екипе су очистиле и те деонице и тако помогле предузећу "Бачка пут" које је задужено за овај терен. О коловозима у насељеним местима на релацији Змајево – Равно – Село, Змајево – Куцура, Савино Село – Косанчић и Равно Село – Кулпин стара се ЈКП "Комуналац", те су и они проходни.