Вести

Државни секретар Енес Бухић посетио "Комуналац"

Енес Бухић, државни секретар у Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, боравио је у радној посети Јавном комуналном предузећу "Комуналац" заједно са представницима Seteca и Немачке развојне банке KfW, који су кредитирали пројекат под називом "Програм водоснабдевања и канализације у општинама средње величине". Пројекат подразумева изградњу водоводне мреже до Куцуре и Савиног Села, рачунајући пумпне станице, резервоаре и бушење додатних бунара.

Вршилац дужности директора ЈКП Игор Шкундрић и стручна лица која воде РЈ "Водовод и канализација", упознали су госте докле се стигло са реализацијом пројекта, уз констатацију да се реализација радова одвија у оквирима планиране динамике. Такође, договорено је да наредни састанак буде ускоро организован у општини Врбас, како би се решили изазови у извођењу радова на пружању дела водоводне трасе кроз приватне парцеле.

Како је саопштено након посете државног секретара, у "Комуналцу" очекују да ће радови уз помоћ надлежног републичког министарства, Seteca и локалне самоуправе ускоро бити заршени, односно преостали део трасе, како би се прешло у следећу фазу пројекта, а затим, за пар месеци, житељи ова два села општине Врбас добили квалитетну воду за пиће. Након састанка, гости су у пратњи домаћина обишли радове на водозахвату.

Локалну самоуправу на састанку је представљала Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас..