Вести

ЂУКАНОВИЋ: ОПОЗИЦИЈА ЈЕ КРАЈЊЕ КОНФУЗНА

Члан Председништва Српске напредне странке и народни посланик Владимир Ђукановић рекао је да једино власт даје конкретне предлоге и спремна је да унапреди изборне услове, док је, с друге стране, опозиција крајње конфузна.

На питање новинара на шта се српска опозиција жали, Ђукановић каже да то не може нико да схвати.

„Искрен да будем, свих ових месеци покушавамо да схватимо на шта се жале. Све им живо смета, а чини ми се највише то што немају народну подршку“, истакао је Ђукановић, после прве сесије међустранашког дијалога уз посредовање ЕП.

Ђукановић је напоменуо да ће врло брзо ући у скупштинску процедуру закони везани за Агенцију за борбу против корупције, као и за финансирање политичких странака, а биће и промена када је реч о бирачком списку.

Могло је и без посредника, каже Ђукановић и додаје да опет није ни лоше што су ту, те да нема ништа против тога.

Шта год да траже ови из опозиције ми смо спремни да им удовољимо, да причамо, али онда они не дођу. Видите да се наљуте и на ове из ЕУ. Најгоре што се код њих дешава једна невероватна ситуација. Једни плачу што не могу да дођу, јер им они што су важнији од њих 'заврћу уши', па им кажу не можете да идете, рекао је Ђукановић.

Закључио је да је опозиција крајње конфузна и да би они који се баве политичким наукама или социјалогијом могли да напишу докторску дисертацију како не би требало да се понашате док сте у опозицији.

"Супер је, свако изнесе свој став, а да ли ће бити нечег конкреног о том потом. Видите да једино власт даје конкретне предлоге. Ми смо дали препоруке које су невладине организације тражиле. Спремни смо да унапредимо изборне услове који ће допринети бољем изборном процесу", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је додао да су правила састанка таква све што се тамо чује не може да иде у јавност док се нешто не договоримо.

 

 

Извор: Танјуг