Саопштења

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СНС: Разбијен излог на нашим просторијама у Бачком Добром Пољу, апелујемо на разум, случај пријављен полицији

У ноћи између петка и суботе, непознати вандали разбили су излог на просторијама Српске напредне странке у Бачком Добром Пољу. Случај смо одмах пријавили полицији и очекујемо да ће полиција пронаћи починиоце и о њиховом идентитету и мотивима насилништва обавестити грађане Бачког Доброг Поља, општине Врбас и Србије.
Посебно забрињава чињеница да је вандалски чин извршен у ноћи када се пред Скупштином Србије одржавао величанствени скуп "Србија наде" на ком је пружена рука помирења свима који воле Србију.
Не желимо да верујемо да је вандалски чин има политичку позадину. Не желимо да верујемо да наши политички ривали тако виде помирење. У разбијању. У уништавању. У разарању. Да их не занима да заједно градимо боље друштво, већ да их интересује једино то да наставе с насиљем, ултиматумима и уценама.
Какви год да су мотиви хулигана који стоје иза вандалског чина разбијања просторија Српске напредне странке, која се бори за уједињење и помирење, за бољу Србију, треба да знају да Србију нико не може уценити. Уз Србију су њени грађани, то су показали и величанственим скупом "Србија наде".
Српска напредна странка наставиће да се бори за развој општине Врбас. За развој сваког насељеног места. Од када СНС води општину Врбас, више од 10 милиона динара инвестирано је у Бачко Добро Поље. Реконструисане су свлачионице, тоалети, расвета и управне просторије ФК "Сутјеска", у шта је инвестирано 3,4 милиона динара. Уложемо је 5,6 милиона динара у изградњу спортског терена и постављање новог паркета у фискултурној сали у ОШ "Вук Караџић". Општина финансијски помаже ФК "Сутјеска", Одбојкашки клуб, Војвођанску косидбу, меморијални турнир "Марко Шимун Баја".
СНС је показао како се одговорно управља општинским финансијама. Уместо дефицита од 1,1 милиона евра како је то било пре нашег доласка на власт, општина бележи суфицит од 334 хиљаде евра. За 10 година буџет општине Врбас већи је за целих 843,5 милиона динара, односно 7,2 милиона евра. Просечна плата порасла је са 39 на близу 66 хиљада динара, а незапосленост је са 43 пала на 10 одсто. Наставићемо да улажемо у развој Бачког Доброг Поља и сваког насељеног места. И поново пружамо руку помирења свим политичким странкама и грађанима који другачије мисле, да заборавимо политичке разлике и да заједно развијамо нашу општину.

Врбас, 27. мај 2023. године