ФОРМИРАН АНТИКОРУПЦИЈСКИ ТИМ У ОУ ВРБАС

Општински одбор Српске напредне странке Врбас донео је одлуку да предложи руководству Општине формирање антикорупцијског тима. Потреба за формирање оваквог органа је проистекла из значајних информација које је Општински одбор добијао од грађана и запослених у јавним предузећима и установама о негативним појавама,неправилностима и злоупотребама коју су се појавиле у појединим јавним предузећима и установама у нашој Општини у протекле четири године. На образложен предлог упућен руководству локалне самоуправе,општинско руководство донело је одлуку о формирању антикорупцијског тима у саставу: председник Лука Јововић – дипломирани правник,заменик председника Милош Рогановић – професор цивилне одбране,чланови: Марјан Мијановић – мастер економије,Игор Миловић – дипломирани инжењер грађевине,Горан Пејовић - дипломирани инжењер пољопривреде,Иван Каннкараш – дипломирани правник, и Јована Вујтовић секретар антикорпцијског тима. Задатак овог органа биће да затражи од јавних предузећа и установа достављање уочених неправилности и злоупотреба које су евидентиране по преузимању дужности од стране новог менаџмента. Да се сагледају аргументи,прикупе додатне инфомације и ако постоји основана сумња за злоупотребе да се комплетна доказна докуменатација достави надлежним органима на даље поступање.